İkinci El Mobilyaların Alınmasında Kazanılan Avantajlar

03.12.2021
İkinci El Mobilyaların Alınmasında Kazanılan Avantajlar

İkinci el mobilya ve eşya alım satımı ile uğraşan gelişmiş teknoloji ile birlikte iyice yaygın halini  almaya başladı. yeni çağın teknoloji ile bağdaşması neticesinde ikinci el ve spot ürün sektörü ortaya çıkmıştır. Çeşit Çeşit bulunan birçok eşyanın satın alınabildiği internet hizmet dünyasında, özellikle giyim ve kozmetik sektörünün de aralarında bulunduğu ev eşyalarının ikinci el olarak seçildiği bilinmektedir. Günümüzde ikinci el mobilyalarının ve spot eşyaların avantajları oldukça fazla yer almaktadır. Bunlar içerisinde bulunanlardan bazıları;

  • Fiyatların istenilen uygunlukta bulunması,
  • Fazladan fakat ihtiyaç duyulmayacak kadar alışveriş yapılmasının önüne geçilmesi,
  • Maddi açıdan alıcıyı zorlamaması en büyük avantajlarıdır.

İkinci El Eşya Pazarı Nedir?

İkinci el eşya ve mobilyalarının kullanıldığı birçok alanda gerekli olmadıkça israfın olmaması ekonomik açıdan zor durumda kalmanızı minimuma düşürmektedir. İkinci el araç satın almak veyahutta yeni bir ev satın almak ile farkı olmayan bir piyasadan yani ikinci el pazarının, diğer ürünleri içinde ev eşyaları ve kıyafetler bulunmaktadır. Toplum içerisinde bulunan birçok kişinin seçenekler arasında bulundurduğu, ikinci el eşya durumunun avantajları sırasında öğrenci ve memurlar için oldukça önemli olmaktadır.

Spot Ürün ve Mobilyalar; pek çok markanın bir il içerisinde çeşitli lokasyonlarında bulunan yetkili bayileri bulunmaktadır. Bu yetkili bayi satıcının elinde fazla olarak bulunan veya tutmakta zorlandığı bazı ürünleri, değerinin çok altında bir piyasa değeri ile pazara sürülmesi ile bulunan ürünler olmaktadır. Spot ürün ve ikinci el eşya satan firmaların yetkili bayilerden daha ucuza satmasının nedeni bu olmaktadır.

Piyasa içerisinde bulunan çeşitli koşulların veya mevsimsel değişikliklerden kaynaklı olarak her ay bulaşık makinelerini son kullanıcıya satarak bitiremeyen yetkili bayii spot piyasaya yönelmektedir ve spot eşya satan firmalar ile iletişime geçilmektedir. Spot eşya alan ve satışını yapan yerler ile iletişime geçilmesinden sonra istediği kadar miktarda bulaşık makinesini satabilmektedir. Tabii satış fiyatı da bu nedenle düşük olmaktadır. Spot fiyatta bu şekilde ortaya çıkar. satış yaptığı için spot ürünü satan firmalarda bu ürünleri çok daha ucuza alıp, yine cüzi bir kar oranı ile satış yapmaktadır.

Tümü